Fotografska razstava Matevža Škaliča

Prisrčno vabljeni na otvoritev razstave Matevža Škaliča, ki bo v petek, 5. januarja, ob 11. uri v petem nadstropju Filozofske fakultete. Razstavo si lahko ogledate vse do 1. februarja 2024.

Matevž Škalič se je rodil leta 1998 v Murski Soboti. Po osnovnošolskem izobraževanju je svoje šolanje nadaljeval na Gimnaziji Murska Sobota, zdaj pa študira prevajalstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. V prostem času se ukvarja z naravoslovno fotografijo in kot velik ljubitelj narave v svoj objektiv lovi predvsem divje živali v naravnem okolju, občasno pa tudi rastline, gobe, sončne vzhode in zahode. Zgodba tovrstnega fotografiranja se začne z izletom v naravo, na katerem pogosto posname več tisoč fotografij. Ko najde čas, se nato usede za računalnik in se loti dolgotrajnega iskanja najboljših fotografij, ki jih minimalno obdela. Tako so pripravljene za objavo.

Na pričujoči razstavi se predstavlja z dvajsetimi fotografijami divjih živali, ki jih je posnel s fotoaparatoma Canon EOS 650D in Canon EOS 90D ter objektivi Canon EF 100-400mm f/4.5–5.6 L IS USM, Canon EF 100-400mm f/4.5–5.6 L IS II USM in Canon EF 100mm f/2.8 L Macro IS USM.

Pred nami je druga razstava fotografij Matevža Škaliča, prva je bila pred osmimi leti v Murski Soboti v okviru Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Kuratorke: Iva Bostič, Eva Pušnik, Tanja Marolt

Letak

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan