Mesec prostora na Oddelku za geografijo

Oddelek za geografijo Filozofske fakultete vljudno vabi na strokovno srečanje Kulturna infrastruktura v mestih in trajnostni urbani razvoj, ki bo potekalo v okviru Meseca prostora.

Oddelek za geografijo se že osmič pridružuje pobudi Ministrstva za okolje in prostor, osrednja tema letošnjega Meseca prostora je vključitev prostorskih dejavnikov kakovosti življenja v prakso prostorskega načrtovanja na različnih geografskih ravneh in na različnih področjih politike. Kultura je ena izmed dejavnosti, ki pomembno prispeva k višji kakovosti življenja, zato je namen letošnjega Meseca prostora na Oddelku za geografijo predstaviti in povezati dve zelo aktualni tematiki: kulturo in kulturno infrastrukturo v mestih ter trajnostni urbani razvoj. V mestih postajajo kultura, kulturna produkcija in z njo povezana kulturna industrija vedno bolj pomembne dejavnosti, ki po eni strani pomembno prispevajo k višji kakovosti življenja za lokalno mestno prebivalstvo, po drugi strani pa so dejavnik prestrukturiranja urbane ekonomije in revitalizacije degradiranih urbanih območij. Urbana kulturna politika in investicije v kulturno infrastrukturo so zato v številnih mestih postali eden izmed ključnih načinov za uresničitev ciljev trajnostnega urbanega razvoja. Na strokovnem srečanju bomo soočili geografske poglede na trajnostni urbani razvoj in primere urbane revitalizacije s projekti s področja kulture na primeru slovenskih mestnih občin.

Strokovno srečanje bo potekalo v sredo, 20. oktobra 2021, med 9.30 in 13.15 uro v predavalnici 233 na Filozofski fakulteti (Aškerčeva 2, Ljubljana).

Vašo udeležbo, prosimo, obvezno najavite in potrdite najkasneje do 15. oktobra 2021 na elektronski naslov: dejan.rebernik@ff.uni-lj.si. Vse udeležence opozarjamo, da je za vstop na Filozofsko fakulteto nujno izpolnjevanje pogoja PCT.

Vabilo s programom

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan