Predstavitev rezultatov Mednarodne raziskave motenj izobraževanja v času epidemije covida-19

Pedagoški inštitut vabi na novinarsko konferenco ob predstavitvi rezultatov Mednarodne raziskave motenj izobraževanja v  času epidemije covida-19, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022, ob 13. uri v sejni sobi Pedagoškega inštituta (Gerbičeva 62, 1000 Ljubljana).
Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • prof. dr. Igor Ž. Žagar, v. d. direktorja Pedagoškega inštituta, z uvodnim nagovorom,
  • izr. prof. dr. Eva M. Klemenčič, nacionalna koordinatorka raziskave REDS, ki bo predstavila rezultate raziskave (s posebnim fokusom na Slovenijo),
  • izr. prof. dr. Damijan Štefanc, profesor za področje didaktike in kurikularnih teorij na Filozofski fakulteti (UL), ki bo rezultate raziskave umestil v širši pedagoški kontekst.

Raziskava REDS je bila zelo pomembna, saj je naslavljala številna vprašanja vezana na motnje izobraževanja v času epidemije covida-19. V raziskavi so sodelovali osmošolci, njihovi učitelji in ravnatelji. Rezultati so reprezentativni za omenjene populacije v Sloveniji, kar omogoča spremljanje in evalvacijo izzivov v času zaprtja šol v 1. valu epidemije covida-19 in po njem (ko so se učenci vrnili v šole), in sicer na znanstveni način opredeljujejo obseg in intenzivnost teh izzivov, pa tudi ponuja podatke na katerih lahko temeljijo politike na področju vzgoje in izobraževanja, ki omogočajo soočanje s temi ali podobnimi izzivi v prihodnje.

Dogodek bo možno spremljati tudi preko spletne povezave. Zaradi omejitve števila udeležencev, ki bi si želeli dogodek spremljati preko spleta, prijazno naprošajo, da se na spletni dogodek prijavite na TEJ povezavi. Povezavo do dogodka boste prejeli dan pred dogodkom.

Vljudno vabljeni!

 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan