Predstavitev socialne inovacije: Potujoča zakladnica zgodb: Razvoj modela družbeno ozaveščenega post-muzeja v kontekstu dolgoživosti

Vabljeni na predstavitev socialne inovacije Potujoča zakladnica zgodb: Razvoj modela družbeno ozaveščenega post-muzeja v kontekstu dolgoživosti študentov Filozofske fakultete, ki je nastala v sodelovanju z Muzejem arhitekture in oblikovanja in Centrom aktivnosti Fužine.

V današnji dobi digitalizacije in t. i. epidemije osamljenosti se vedno hitreje izgubljajo vsakdanje znanje in zgodbe, ki jih nosimo v sebi kot posamezniki. Študentje so v trimesečnem obdobju razvili raziskavo in idejo, kako na to problematiko odgovoriti v okviru zaščite nesnovne kulturne dediščine. Z metodo story-telling oz. pripovedovanjem zgodb se bo na različnih koncih Slovenije izvedlo "mobilni muzej", ki bo v vsaki skupnosti posebej povezoval njene člane skozi življenjsko pripoved in zbiranje nesnovne kulturne dediščine.

Predstavitev je namenjena ljubiteljem kulturne dediščine, organizacijam in posameznikom, ki bi jih zanimalo sodelovanje in vsem, ki delujejo na področju medgeneracijskega povezovanja. Predstavitev in delna simulacija projekta bo potekala v četrtek, 7. 12. 2023, ob 14.00 v Muzeju arhitekture in oblikovanja.

Dogodki

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju