Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo praznuje 80-letnico delovanja

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (UL) v študijskem letu 2020/2021 praznuje 80-letnico svojega delovanja. Ob tem jubileju so ponosno zakorakali v novo študijsko leto, zaradi epidemioloških razlogov pa družabnih dogodkov v zvezi s praznovanjem obletnice začasno ne pripravljajo, ampak jih zamikajo na čas, ko bodo lažje izvedljivi.

Kljub temu je že od začetka študijskega leta v oddelčni knjižnici na ogled razstava v zvezi z zgodovino delovanja oddelka, prva iz niza razstav, ki jih bodo sicer mesečno gostili v oddelčni knjižnici. Ker je dostop tudi do oddelčne knjižnice trenutno omejen, prvo desetletje delovanja oddelka ponazarjajo s fotografijami z oktobrske mesečne razstave (povezava).  

Preko spletne povezave vabijo tudi k ogledu prvega predstavitvenega filma, nastalega v okviru serije Področja Etnologije. V njem zasl. prof. dr. Janez Bogataj in izr. prof. dr. Mateja Habinc pojasnita, kaj obsega in kako se je razvijalo področje Etnologije Slovenije, avtor filma, realiziranega v okviru Evropske noči raziskovalcev, pa je Žiga Gorišek.

Ko bodo epidemiološke razmere ugodnejše, bodo na oddelku pripravili odprtje celotne razstave, to pa pospremili tudi s kratkim srečanjem in predvajanjem novega dokumentarnega filma o zgodovini oddelka.

Do takrat pa vam vsi sodelavci in sodelavke Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL želijo vse dobro in se veselijo ponovnih srečevanj!

Zadnje novice

Intervju s prof. dr. Mladenom Dolarjem

Prof. dr. Mladen Dolar

Predavanje: Trideset let samostojnosti Slovenije

Predavanje: Trideset let samostojnosti Slovenije (avtor slike: Matjaž Brglez)

Zachary Mazur: Ubiti vohuna: politično nasilje in vsakodnevni nacionalizem

Zachary Mazur je predaval na temo Ubiti vohuna: politično nasilje in vsakodnevni nacionalizem (foto: Rok Stergar)