Uspešno zaključen projekt IKTERUS

Med marcem in julijem 2020 smo v sodelovanju z Zdravstvenim domom za študente Univerze v Ljubljani (ZDŠ) izvedli projekt IKTERUS (Izboljšanje komunikacije s tujimi študenti v ZDŠ UL), katerega namen je izboljšanje komunikacije med osebjem ZDŠ in mednarodnimi študenti ter izboljšanje dostopnosti informacij o zdravstvenih storitvah za mednarodne študente.

Projekt je v okviru razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist koordinirala Filozofska fakulteta UL, sodelovali pa so še mentorji in študenti Fakultete za socialno delo, Naravoslovno-tehniške in Zdravstvene fakultete UL. Rezultati vključujejo gradiva v slovenščini in angleščini, kot je zgibanka s podatki o dostopanju do zdravstvenih storitev in ZDŠ, zgibanka za obveščanje mednarodnih študentov UL o zdravstvenem sistemu pred prihodom v Slovenijo ter informacije za angleške in slovenske spletne strani ZDŠ in UL. Drugi del rezultatov je interaktivno gradivo za e-učenje za zaposlene v ZDŠ. Projekt sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Zadnje novice

Monografija: V iskanju Buddhe

Naslovna fotografija kipca Buddhe: Napad Mare in Buddhov poslednji preizkus v premoščanju skušnjav; Kašmir, Indija, 8. stoletje (vir: The Cleveland Museum of Art; javna last), oblikovanje: Irena Hvala.

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete znova pridobil članstvo v mreži EMT

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo najvišje mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev in prevajalk.

Sprejem za športnice in športnike

Skupna fotografija vseh udeležencev srečanja