Oddelek za arheologijo

Praznična humanitarna akcija za obdarovanje socialno ogroženih otrok iz Doma Malči Beličeve

*11. – 15.12.2023; Oddelek za arheologijo, Zavetiška 5, Ljubljana

Decembra nas prazniki posebej opomnijo na vrednote kot so družina, prijateljstvo in ljubezen do sočloveka. Vsi, ki imamo možnost, da praznike preživimo v krogu najbližjih, se moramo zavedati, da ta privilegij ni dan vsem. V Domu Malči Beličeve prebivajo otroci, ki so bili zaradi težkih socialnih situacij ločeni od staršev.

Že štiri leta zapored smo alumni in študenti arheologije na Filozofski Fakulteti, ob pomoči naših prijateljev iz različnih fakultet, univerz ter drugih institucij, polepšali praznike tistim, ki so v družbi najbolj ranljivi. S to tradicijo nadaljujemo tudi letos. Ponovno organiziramo zbiralno akcijo božičnih daril za otroke iz Mladinskega Doma Malči Beličeve. Z njimi se čutimo še posebej povezani, saj je bil njihov nekdanji Dom nekdaj prav v stavbi na Zavetiški 5, kjer danes domuje Oddelek za arheologijo.

Nikakor si ne želimo, da bi otroci ostali brez daril, saj je zaradi njihovih težkih socialnih okoliščin, doživljanje praznikov okrnjeno. Izredno je pomembno, da so navkljub težkim razmeram deležni nekaj veselja in prazničnih radosti. Tudi letos smo se tako dogovorili, da bodo naši glasbeno nadarjeni študenti nastopili kot spremstvo Dedka Mraza v DMB. 

Ob tem pa potrebujemo tudi vašo pomoč in se s prošnjo obračamo na Vas. Cilj je, da zberemo 68 darilc, toliko, kolikor je varovancev v domu.

Pomaga lahko čisto vsaka malenkost. Zbirajo se različni priboljški (suho sadje, sladkarije, oreščki, različno pecivo in priboljški) ter šolske potrebščine kot so zvezki, šestila, barvice, flomastri, svinčniki ter knjige. Prav jim bodo prišle tudi zimske nogavice, copati, rokavice, kape.

Zbirali bomo tudi embalažo za praznično zavijanje (darilne vrečke ipd.).

Prepričani smo, da nam lahko uspe!

Če imate poleg omenjenega možnost darovati promocijski pisarniški material kot so kemični svinčniki, blokci in podobno, se v Domu prav tako lepo priporočajo, saj jim tega vedno primanjkuje.

Darila se zbirajo na Zavetiški 5, v pritličju pri kavomatu pred knjižnjico Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo oz. v 1. nadstropju pred knjižnico Oddelka za arheologijo, od 07.00- 19.00, do 15.12.2023.

Že vnaprej hvala za Vaše dobrosrčno sodelovanje in lep pozdrav!

Vse informacije dobite na telefonski št. 051 877 787 ali na e-poštnem naslovu nastja.anzur@gmail.com.

Zbiralna akcija 2023.pdf

Notices

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of Philosophy

Change of Office Hours Ela Taniguchi

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

Department of English

Change of Office Hours Mojca Belak